Edebiyat Sözleri, İlgi Çekici Edebi Sözler

Edebiyat sözleri ile ilgili kafa karışıklığı bulunuyor. Nedir bu sözler? Kimler söylemiştir? En önemli özellikleri nelerdir? Bu ilgi çekici konunun ayrıntılarını yazımızda bulacaksınız...

12 Apr 2021 Genel 1037

Edebiyat sözleri

İnsanlar, sevdiklerine ilgi çekici sözler söylemek ister. Özellikle özel günlerde bu sözler, çok işe yarar. Bu yüzden şair ve yazarların güzel sözlerini araştırıp sevdiklerini mutlu etmeye çalışırlar. Edebiyat sözleri, yakınlarına sevgililerine güzel ve ilgi çekici sözler söylemek isteyenler için kullanılabilir. Şair ve yazarlarımızın birbirinden faklı pek çok şiiri ve düz yazısı var. Bunların içinde o kadar güzel sözler vardır ki önemli olan bu sözleri bulup kullanmaktır.

Çok güzel edebi sözler

İsterseniz bu yazıda insanları etkileyen, kalplerini yerinden oynatan birkaç edebi söze yer verelim. Özel günlerde annenize, sevgilinize, eşinize ya da çocuklarınıza bu sözleri söylersiniz.

  • Elinin arkasında güneş duruyordu/Aylardan kasımdı, üşüyorduk (Attila İlhan)
  • Yalnızlık paylaşılmaz. (Özdemir Asaf)
  • Hayat bir ölümdür/Aşk bir uçurum (Sezai Karakoç)
  • Sesinde ne var biliyor musun? Söylemediğin sözcükler var (Cemal Süreya)
  • Hüzün ki en çok yakışandır bize/Belki de en çok anladığımız (Hilmi Yavuz)
  • İkimiz birden sevinebiliriz göğe bakalım/Şu kaçamak ışıklardan şu şeker kamışlarından (Turgut Uyar)
  • Görüyorsun ya bir sevdayı büyütüyoruz seninle (Edip Cansever)
  • Rüzgarların en ferahlatıcısı senden esiyor/Sende seyrediyorum denizlerin en mavisini (Cahit Sıtkı Tarancı)

Yukarıdaki güzel sözlerden biriyle sevdiğiniz insanı sevindirebilirsiniz.

En güzel edebiyat sözlerinin özellikleri

Edebiyat sözlerinin en önemli özelliği, şairler tarafından yazılmış olmasıdır. Şairlerin hayal dünyasından damıtılan bu sözlerde yaşam deneyimi vardır. Yaşamı herkesten farklı biçimde gören edebiyatçılar, estetik bir bakış açısıyla harika mısralar üretmiştir. Aşk, sevgi, hasret, vatan, acı, ölüm ve vatanseverlik gibi duyguları en üst perdeden yaşayan ve hisseden edebiyat adamlarının sözleri bu yüzden çok güzeldir. Edebiyatın özünde sözü güzelleştirmek vardır. Edebiyatçılar, söylenebilecek sözleri en güzel şekilde ifade ederler. Edebiyat sözleri de bunun için okuyucular nazarın çok etkili olur. Güzel bir edebiyat sözü bulmak istiyorsanız kitap sitelerini ziyaret ederek şiir kitapları, romanlar, hikaye kitapları ya da denemeler satın alın.