Gülseren Buğdaycıoğlu Kimdir?

Gülseren Buğdaycıoğlu... Kırmızı Oda dizisi... Psikiyatr Gülseren Buğdaycıoğlu... Detaylar Butik Kitap'ta...

26 Nov 2021 Genel 1145

Gülseren Buğdaycıoğlu kimdir?

Kırmızı Oda isimli diziye kitaplarıyla can veren Gülseren Budayıcıoğlu 1947 senesinde Ankara’da dünyaya gelmiştir. 1966 senesinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanmıştır. Öğrenciyken TRT Ankara Radyosu'nda ve TV'sinde kadrolu spiker ve sunucu olarak çalışmıştır. Ankara’da serbest hekimlik yapmıştır. 

Hastalarıyla  yaptığı görüşmeleri yazdığı Madalyonun İçi isimli eseri çok ünlü olmuştur. 2005 senesinde hastaların sosyal güvenceleriyle başvurabilecekleri, Sağlık Bakanlığından ruhsat alan Ankara'nın ilk özel psikiyatri merkezini açmıştır. Madalyon Psikiyatri Merkezi'nde başarılı hekimlerle çalışmıştır.

2008 senesinde Günahın Üç RengiHayata Dön ile Kral Kaybederse adlı eserleri yayınlamıştır. 2013 senesinde Madalyon Psikiyatr Merkezinin Levent Şubesini açmıştır. Eserlerinde senelerin verdiği özel deneyimleri herkes ile paylaşmak için kitaplaştırmıştır. 

Yazarlık kariyeri

Yazarlığa 2004 senesinde yazdığı Madalyonun İçi, Bir Psikiyatrın Not Defterinden isimli kıtalarıyla başlamıştır. İlk iki eserinde kısa hikâyeler ile değişik psikiyatrik problemleri ele almıştır. Üçüncü eseri olan Hayata Dön'le beraber tek bir hikâyeyi ayrıntılarıyla yazmaya başlamıştır.

Gülseren Budayıcıoğlu Kitapları Hangi Dizilere Uyarlandı?

Özcan Deniz ile Aslı Enver’in oynadığı “İstanbullu Gelin” dizisi “Hayata Dön”; Demet Özdemir, İbrahim Çelikkol, Zuhal Gencer gibi oyuncuların rol aldığı "Doğduğun Ev Kaderindir" dizisi “Camdaki Kız”;   Binnur Kaya, Tülin Özen, Burak Sevinç, Meriç Aral, Halit Özgür Sarı, Gülçin Kültür Şahin, Sezin Bozacı, Baran Can Eraslan, Evrim Alasya, Salih Bademci, Hande Doğandemir ve Melisa Sözen gibi oyuncuların oynadığı Kırmızı Oda dizisi sayılabilir.