Kitap İsimleri Hakkında Mini Bir Liste

Kitap isimleri hakkında araştırma yapanlar, kaliteli kitaplar okumak isteyenler için mini bir liste oluşturduk. Bu liste, kitap okuma hevesine sahip olan ama hangi kitabı seçeceğini bilemeyenlere yol gösterecektir. Butik Kitap, farklı türdeki en çok okunan kitapları derledi...

09 Apr 2021 Genel 664

Kitap isimleri, neler okumalıyım?

Herkesin okuma tercihi birbirinden farklı, sevdiği edebiyat türleri ayrı. Piyasada o kadar çok kitap var ki kitap okumaya yeni başlayacak olanlar ya da kitap seçimi yapacak kişiler hangi kitabı tercih edeceği konusunda kararsız. Unutmayın ki

"İyi bir kitap, iyi bir arkadaştır."

Bu yüzden kaliteli ve kişisel gelişimimize faydalı olacak kitapları seçmeliyiz. Hangi edebiyat türünde olursa olsun, kaliteli  bir kitap yaşamımızı değiştirir. Kitaplar, yeni bir dünyanın anahtarını açar ve okurlara bu dünyanın keyfini çıkarmaları için fırsatlar sunar.

Hangi romanlar okunabilir?

Kitap isimleri denince akla, romanlar gelir. Günümüzde roman okurlarının sayısı giderek artmakta. Yayımlanan romanların sayısında da ciddi artış gözlenmekte. Ancak bu yapıtlar içerisinde kaliteli olanlarını bulup okumak okurlar içn zor bir hale gelmektedir. Roman okumaya başlayanlar için Türk klasiklerinden birkaç eser tavsiye edilebilir:

  • Yakup Kadri Karaosmanoğlu-Kiralık Konak
  • Halide Edip Adıvar-Sinekli Bakkal
  • Sait Faik Abasıyanık-Şahmerdan

Ancak bazı okurlar daha modern eserler okumayı tercih ediyor. Onlar için de mini bir kitap listesi verebiliriz:

Tabii ki bu listeler zevk ve beğenilere göre uzatılabilir. Sevilen yazarlar ve edebiyat türleri bu listelerin niteliğini belirler.

Tüm Zamanlarda Beğenilen Denemeler

Tıpkı romanlar gibi denemeler de günümüz insanının ilgisini çeker. İnsanı rahatlatan, yaşama farklı bir gözle bakmasını sağlayan, çevresindeki nesneleri ve varlıkları değişik şekillerde algılamasına katkı sağlayan denemeler bir çırpıda okunabilecek kitaplardır. Denemeleri bir terapi aracı olarak da görebilirsiniz. Otobüs beklerken, hastane sırasında, evde uzanırken, bankta otururken okuyabileceğiniz denemelerle ilgili bir liste oluşturduk. İşte kitap isimleri:

Bunun gibi pek çok deneme yazarı vardır ki yaşama dair farkındalık geliştirmemizi sağlar.