Sözde Kızlar Romanı Kısa Özet

Sözde Kızlar romanı kısa özet... Romanın yazarı Peyami Safa... Romanda ne anlatılmak isteniyor? Romanın ana fikri nedir? Ana karakterler kimlerdir? romanın bir mesajı var mı? Romanda, temelde anlatılmak istenenler mesaja dönüşmüş mü? Detaylar Butik Kitap'ta...

12 Aug 2021 Genel 4068

Sözde Kızlar Romanı Kısa Özet

Rumların Anadolu’nun batısını işgal etmeleri üzerine İstanbul’a gelmek durumunda kalan romanın başkahramanı Mebrure, İstanbul'da uzak akrabaları Nafi Bey’lerde kalmıştır. Mebrure'nin İstanbul’a gelme nedeni, işgalcilerin zulmünden kaçmaktır. Bunun için akrabalarının yanına gidip onlarla kalmaktan ziyade Anadolu’dayken izini kaybettiği babasını bulmaktır fakat Mebrure, İstanbul’da istediği şeylerle kaşılaşmıştır. 

Nafi Bey’in ölümünün ardından Nazmiye Hanım’ın yönetimine giren köşk, sosyetenin zevk ve eğlence mekanı haline gelmiştir. Köşkte sürekli olarak danslı, içkili eğlenceler yapılmaktadır. Mebrure, bu eğlencelerden elinden geldiği kadar uzak durmak ister ve arada fırsat yakaladıkça Muharicin İdaresi'ne gidip babasının akıbetini araştırır. Mebrure için bir başka sorun da Nazmiye Hanım’ın oğlu Behiç’tir.

Behiç, yakışıklı, hedonist ve kadın avcısı bir delikanlıdır. Behiç, köşke gelen öteki kızlar gibi Mebrure’yi de elde etmeyi arzular. Bu isteğini yerine getirmek üzere Mebrure’ye bazı vaadetler vermiştir. Behiç'in vaatlerine bir ara aldanan ve onunla evlenmeyi de düşünen Mebrure, Belma’nın araya girmesi ile Behiç'ten uzaklaşır.

Belma Mebrure'ye Behiç ile kurduğu ilişkinin neticesinde bir çocuk doğurduğunu ve bu bebeğin Behiç tarafından diri diri toprağa gömüldüğünü anlatır. Ardından hadiseleri zabıtaya aksettiren bir mektubu Mebrure’ye veren Belma intihar etmek suretiyle yaşamına sonlandırır. Böylece Behiç’ten uzaklaşabilen Mebrure, arkadaşı Fahri'yle beraber haberini aldığı babasının yanına Amasya’ya gitmek için yola çıkar.